La pel·lícula ‘Pájaros’, també passa pel Maresme

Noticia. Rodatges

El viatge d’una estranya parella, a “Pájaros” de Pau Durà.

Pau Durà dirigeix Javier Gutiérrez i Luis Zahera a “Pájaros”, una road-movie internacional. Una història plena d’humanitat, bellesa i tendresa, i que es mou entre el drama i la comèdia.

El rodatge, que es durà a terme en diverses localitzacions de Catalunya, transcorrerà al llarg de vuit setmanes per diversos punts de la geografia europea; recalarà per exemple a Itàlia i Romania fins a arribar a Constanta, a la vora del mar Negre.

“És el viatge d’una estranya parella”, explica Javier Gutiérrez. “Són completament antagònics, no tenen res a veure, però guarden punts comuns respecte a les seves ferides i cicatrius de la vida”.

Colombo (Javier Gutiérrez) treballa en un garatge 24 h i complementa el seu miserable sou venent marihuana. Mario (Luis Zahera), un advocat aficionat als ocells i incapaç de conduir a causa d’un accident del passat, convenç el vigilant perquè, a canvi d’uns diners, els porti a la Costa Brava a veure unes grues. En arribar a les llacunes, l’advocat li explica que els ocells han variat el seu rumb migratori i que faran niu al delta del Danubi, a Constanta, Romania. Mario necessita arribar-hi. I Colombo necessita calés. Cap d’ells no sap la veritable història de l’altre, però en aquest moment començarà un nou i definitiu viatge per a tots dos.

“Té alguna cosa de western… és una pel·lícula maca i entranyable sobre una amistat”, comenta Zahera.

És la història d’un viatge, el de dos homes que, passats els 50, van a buscar una grua un ocell inassolible–, un futur impossible. Un viatge en què recorreran Europa, però també la pròpia vida, les relacions, la família, l’amor, el sexe… com una catarsi davant l’inevitable pas del temps.

“Com en qualsevol odissea, hi ha Circes i Polifems i ells són com dos Ulisses contemporanis. És una aventura meravellosa que vaig començar a escriure fa 6 anys i m’ho estic passant pipa rodant-la”, explica Pau Durà. “Comptar en el meu tercer llargmetratge amb Javier Gutiérrez i Luis Zahera en els papers protagonistes em produeix una felicitat difícil de descriure. ‘Pájaros’ és cinema de personatges: la trama neix de les pors, les fragilitats, els fracassos i els dubtes, els somnis perduts. Comptar amb el talent d’aquests immensos actors aplana el camí d’una història plena d’humanitat, bellesa i tendresa, i que bascula, sense solució de continuïtat, entre el drama i la comèdia. Com passa a la vida.”

“Pájaros” compta amb la participació de TV3, Prime Vídeo i RTVE, que ja han adquirit els drets per a la seva emissió, i té el suport de l’ICAA-

“Pájaros” arribarà a les pantalles de cinema l’any que ve de la mà de Filmax.