Moros a la costa!

Noticia.

Nota de premsa

 

La productora catalana Muchos Pájaros Producciones crea la primera sèrie sobre pirates a les costes del Mediterrani.

La productora catalana Muchos Pájaros Producciones ha produït l’episodi pilot de la primera sèrie basada en fets reals sobre la pirateria al Mediterrani al segle XVII, concretament a la costa del Maresme.

“Moros a la costa!” és una sèrie escrita i dirigida per l’actor Imanol García, que ens mostra al detall com eren els pirates en realitat. Com pensaven, com actuaven i sobretot com eren de temuts els seus saquejos a mariners i pobles, que patien constantment ràtzies, assassinats i violacions. El que va inspirar a escriure aquesta història és la coneguda festa major de Premià de Mar, on simulen any rere any, un atac pirata al poble.

Actors ben coneguts com a l’Àlex Casanovas o en Fermí Fernández es posen a la pell d’un pescador i un alcalde d’un poble costaner que pateix un d’aquests atacs. A la sèrie veurem conflictes d’interessos entre els habitants del poble, la manera que tenien de combatre els pirates per fer-los fora i com es vivia en aquella època, vital per entendre com podien sortir-se’n. Lluitar, obeir o morir.

Pobles com Montfalcó Murallat, Torà (Segarra), Vilassar de Mar i Premià de Mar (Maresme) són les localitzacions del primer episodi. La productora està molt agraïda de poder haver-hi treballat amb ells i sobretot pel suport i ajuda que els han donat.

Actualment és l’única sèrie de pirates basada en fets reals i creada per una productora del país. Això fa que li estigui buscant la millor sortida, estant en contacte amb plataformes, productores i canals de televisió, per poder mostrar al món com era realment la pirateria sense cap mena d’embut.

El diumenge 13 de juny a les 12.15h es farà una preestrena oficial al cinema l’Amistat de Premià de Mar, on hi haurà un aforament limitat obert al públic i sota demanda d’acreditacions a la productora, per tal de complir amb el protocol covid-19.