Neix la Maresme Film Commission, nou instrument de promoció del territori maresmenc

Noticia.

NOTA DE PREMSA

Aquest servei té com a objectiu promoure i facilitar els rodatges al territori per tal d’estimular i consolidar la indústria cinematogràfica i audiovisual i dinamitzar els sectors econòmics relacionats de la comarca.

El Maresme aposta per posicionar la seva destinació no només com un emplaçament turístic i de vacances, sinó també com una localització per a projectes audiovisuals i publicitaris. Amb aquest objectiu i copsant l’interès creixent de moltes productores audiovisuals per venir a rodar anuncis, sèries i pel·lícules a la comarca, s’ha impulsat la creació de la Maresme Film Commission. Aquest instrument s’ha presentat el dijous 22 de març davant dels tècnics i representants dels municipis del Maresme. Una sessió que ha comptat amb la intervenció de la representant de la Catalunya Film Commission, Carlota Guerrero, qui ha explicat el projecte i els beneficis que comporta la posada en marxa del servei.

Aquest instrument, que es posarà a disposició de tots els municipis de la comarca adherits a la Maresme Film Commission, tindrà com a objectiu fonamental promoure i facilitar els rodatges al territori de la comarca. Entre les seves principals tasques destaquen l’atenció i seguiment als projectes audiovisuals; el seguiment i coordinació amb les administracions públiques i particulars adherits a l’òrgan; la realització d’un inventari de localitzacions per tal de confeccionar un arxiu d’espais; i la creació d’un espai web per donar difusió a aquests serveis, entre d’altres.

Des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, com a entitat impulsora d’aquest instrument, s’ha detectat la necessitat de recopilar tota la informació necessària per a les productores audiovisuals i localitzadors amateurs i professionals – tant cinematogràfics com per a anuncis publicitaris – i d’establir uns paràmetres comuns en relació a les taxes i condicions d’ocupació de l’espai públic compartides per tota la comarca.

Segons el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó, ‘la voluntat que hi ha al darrere de la creació i l’existència d’una Film Commission és la de donar totes les facilitats a les productores perquè puguin trobar al Maresme les localitzacions que necessiten per als seus rodatges, tot donant projecció a la nostra comarca i dinamitzant sectors econòmics locals, com ara l’hostaleria, la restauració…’.

I és que la creació de la Maresme Film Commission tindrà com a principals beneficiaris els municipis de la comarca adherits al servei, ja que els estalviarà el fet d’haver de gestionar individualment les peticions de les productores audiovisuals, però també beneficiarà un conjunt ampli de sectors econòmics locals (hotelers, restauradors…) i, per tant, tindrà un impacte positiu sobre l’economia del Maresme.

La Maresme Film Commission vol contribuir a estimular i consolidar la indústria cinematogràfica i audiovisual catalana i els serveis relacionats a tot el territori, sumant a les accions que es facin en el futur Costa Barcelona Film Cluster i a les generades des de la Catalunya Film Commission.

Per a qualsevol altra consulta o entrevistes, contacteu amb el Departament de Comunicació del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme (comunicacio@turismemaresme.cat /93138 8728).

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme és una entitat pública sense ànim de lucre i amb personalitat jurídica pròpia que neix de la voluntat i interès dels municipis, institucions i agents turístics de millorar, promocionar i fomentar el turisme a la comarca, tot això sota la marca amb denominació “Costa de Barcelona – Maresme”. Més informació: costadebarcelonamaresme.