S’estrena als cinemes La Paradoja de Antares

Noticia. Estrena

S’estrena La Paradoja de Antares als cinemes, produïda per l’estudi mataroní d’efectes visuals Onirikal Studio.

Després de la seva presentació nacional al Festival Internacional de Sitges, la seva première internacional al Fantastic Fest a Austin (Texas, EUA) i recentment el seu pas pel FANT Film Fest (Bilbao), La Paradoja de Antares ja té data d’estrena dins de la iniciativa “Dimarts de cinema indie”.

Aquest proper dimarts dia 27 de juny a sales seleccionades i el divendres 30 de juny a la resta de cinemes. La pel·lícula està distribuïda per #ConUnPack

Escrita i dirigida per Luis Tinoco, ha estat premiada als Premis del Cinema Independent Català Blogs d’Or (Millor Pel·lícula i Millor Guió) i en festivals com Fantastic Gijón (Millor Pel·lícula). Aquesta ha estat produïda per l’estudi d’efectes visuals Onirikal Studio, que ha tornat a la producció cinematogràfica després de l’èxit del multi premiat curtmetratge de ciència ficció Caronte.

La Paradoja de Antares és un thriller dramàtic rodat durant tres setmanes en una única localització: un set creat a les instal·lacions de la pròpia productora. Andrea Trepat (Mar de Plàstic, Gran Hotel, Estimar és per sempre, etc.) dóna vida a Alexandra Baeza, el personatge central i protagonista que s’haurà d’enfrontar a una situació límit sense igual. La interpretació de Trepat ha estat premiada amb els premis a Millor Actriu a FANTASPOA International Fantastic Film Festival (Brasil), CURTAS Festival Do Imaxinari Film Fest Vilagarcía (Galícia) ia SEVIFF, Sevilla Indie Film Festival.

El repartiment es completa amb els actors i actrius següents: Aleida Torrent (nominada com a millor secundària als Premis del Cinema Independent Català Blogs de Or), David Ramírez i Jaume de Sans, a més de la col·laboració especial de José Luis Crespo (Quantum Fracture), youtuber i divulgador científic amb milions de seguidors.

Sinopsi:

Alexandra, científica de guàrdia d’un radiotelescopi, rep un senyal que podria respondre una de les preguntes més transcendentals de la humanitat. Només té un parell d’hores per verificar-la, però un inesperat problema familiar us obligarà a lliurar-ne una dramàtica lluita interna en una carrera contra rellotge per revelar un dels més grans misteris de l’univers.

En paraules del seu director i guionista, Luis Tinoco, “La Paradoja de Antares és una aposta per un tipus de cinema independent on prima l’originalitat del guió, la trama i les interpretacions. El treball minuciós de recerca científica i els assaigs amb els actors, que han tingut llibertat per fer seus els diàlegs, han estat claus per donar versemblança i naturalitat a la pel·lícula”.

La Paradoja d’Antares compta amb la música d’Arnau Bataller (Rec 4, Way Down, A Perfect Day, etc.), recentment nominat al Premi Goya i guanyador del Premi Gaudí 2022 per Mediterrani; el disseny de so va a càrrec d’Andrey Francés (Keloid, The Host Of The Heaven, Null, etc.); Frank Gutierrez s’encarrega del muntatge (La teta espantada, Una pistola a cada mà); i la pròpia Onirikal Studio dels efectes visuals.