FAQS

 • QUINS SERVEIS OFEREIX LA MFC?

  Mitjancem entre les productores que desitgen filmar a alguna població del Maresme i els departaments municipals que gestionen els espais de titularitat de cada ajuntament, proveint d’informació sobre les condicions de filmació, així com de les possibilitats que ofereix cada espai.

 • QUÈ CAL FER PER RODAR AL MARESME?

  Totes aquelles productores que vulguin rodar al Maresme hauran de disposar d’una autorització prèvia per part de l’Ajuntament corresponent, la qual varia segons cada municipi. Per poder tramitar la vostra petició poseu-vos en contacte amb la Maresme Film Commission i us indicarà què cal fer en cada cas.

 • CAL QUE LA PRODUCTORA ASSEGURI EL RODATGE ?

  Cada producció ha de tenir una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi els riscos propis. L’assegurança de responsabilitat civil cobreix els possibles danys que el personal que treballa en una producció pot causar a terceres persones. Aquesta ha d’estar vigent des de l’inici de la producció fins que acaba el procés de postproducció, i és obligatòria en la majoria de rodatges. En determinats casos de rodatges complexos o en localitzacions especials, l’entitat gestora pot sol·licitar altres tipus d’assegurança o d’aval.

 • QUANT COSTA RODAR AL MARESME?

  Actualment el cost de rodatge a cada població ve estipulat per les ordenances municipals de cada municipi. D’aquesta manera existeixen normatives específiques per a l’ocupació de la via pública i de diferents espais municipals amb unes taxes marcades.

 • COM ET POT ASSESSORAR L'EQUIP DE LA MFC?

  L’equip de la MFC et pot assessorar i oferir informació sobre la viabilitat de rodar en espais públics, així com apuntar els pros i els contres de les possibles localitzacions i, alhora, proposar indrets alternatius.

 • QUI PAGA ELS SERVEIS DERIVATS DEL RODATGE?

  Les productores s’han de fer càrrec de serveis derivats d’un rodatge, com per exemple la necessitat de presència d’efectius de la Policia Local, de bombers o de personal sanitari, del servei de neteja o de subministraments diversos, per exemple d’aigua o d’electricitat. El cost d’aquests serveis, fixat per pressupost i/o segons les ordenances municipals, s’abonarà de la manera i en el moment que determini cada departament.

Tens alguna pregunta?

Escriu-nos